Unge spiludviklere får hjælp til at skabe netværk og nye virksomheder

Game Hub Scandinavias gaming-inkubator i Grenå samarbejder med svenske partnere for at hjælpe unge mennesker med at videreudvikle computerspil og forretningsmuligheder.

Unge spiludviklere i Grenå har fået hjælp til at vokse gennem gennem Interreg-projektet Game Hub Scandinavia. Spiludviklerne får et fysisk sted at sidde i spilinkubatoren - men de får mere end det.

- Her får vi adgang til advokater, der kan hjælpe os med aftaler, og så vi får hjælp til spilproduktion generelt, siger spiludvikler Lucas Adelholm.

Game Hub Scandinavia har haft til formål at etablere en ny, stor industri af spilvirksomheder i Skandinavien.

- Det drejer sig om unge, der i deres bacheloruddannelse har lært at programmere eller at lave grafik. Den primære ting for dem handler om at lære at drive et firma og tænke på de produkter, der kan sælges, siger Allan Abildgaard Kirkeby, senior forretningsudvikler i Game Hub Scandinavia.

Projektet krydser grænsen for at øge den kritiske masse af ekspertise, så at Skandinavien ikke mister sin konkurrenceevne. Game Hub Scandinavia har altså arbejdet i tråd med FNs Verdensmål nummer 8 om anstændige arbejdsvilkår og økonomisk vækst. Projektet har indset, at den skandinaviske spilindustri skal kunne nå nye markeder, herunder Kina og Indien.

Udbyttet mellem danske og svenske aktører i projektet har været værdifuldt.

- Den svenske inkubator har vist os mange forskellige måder at udføre inkubatoraktiviteter på. Her i Grenå har vi i gengæld været i stand til at vise svenskerne, at det er muligt at gennemføre hjælpe unge, der ikke har en universitetsuddannelse, siger projektleder Tove Ingerslev.

Nedenfor kan du se en film om spiludviklerne i Grenå.

Game Hub Scandinavia bidrar till nya och varaktiga arbetstillfällen, till att nya företag har startats och att befintliga startupföretag stärkt sina möjlighet att växa. Det är ett av våra projekt som går #overgransen och bidrar till FN:s globala mål #8 om anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt.