DA EN SV

samhällsproblem – och lösningar

Om oss

Öresund, Kattegatt och Skagerrak sträcker sig mellan 11 regioner i Sverige, Norge och Danmark. Här bor över 10 miljoner människor. Och det är på precis det här området – och på precis de här människorna – som vi lägger vårt fulla fokus.

Det gör vi genom att investera EU-pengar i projekt som löser samhällsproblem över gränserna i Skandinavien.

Investeringar som löser viktiga samhällsutmaningar

Mellan 2014 och 2020 har vi 127,6 miljoner euro att investera i projekt som går över gränsen för att lösa viktiga samhällsutmaningar – till nytta för företag, kommuner, regioner, länder och Europa – men framförallt för dig.

Nu har investeringarna börjat ge resultat. Våra projekt går över gränsen och bidrar till:

  • att göra fler sjuka människor friska,
  • att minska människans klimatpåverkan,
  • att motverka en arbetsmarknad med stängda gränser,
  • att förhindra att vi tappar vår skandinaviska konkurrenskraft,
  • att minska restider, köer och miljöförorenande transporter

Vi har siffror och diagram som visar hur våra EU-projekt förbättrar världen. Vi känner också en hel del enskilda individer som drar nytta av samarbetena över gränsen

Följ oss på LinkedIn

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak omfattar 11 regioner i Sverige, Danmark och Norge, närmare bestämt Skåne, Halland, Västra Götaland, Hovedstaden, Sjælland, Midtjylland, Nordjylland, Agder, Oslo, Vestfold og Telemark, samt Viken. Vi har de samhällsutmaningar som finns i Skandinavien som utgångspunkt för vårt arbete.

Passa på att följa oss på LinkedIn. Då missar du inga nyheter om vilka resultat som vi uppnår och de möjligheter till EU-stöd som vi kan erbjuda dig.

Gå över gränsen med oss

Vi hjälper gärna dig och din organisation om ni också vill gå över gränsen för att lösa samhällsproblem i Skandinavien. Läs mer på vår hemsida interreg-oks.eu och tveka inte att kontakta någon av våra rådgivare om du behöver hjälp i ansökningsprocessen.

Just bygger vi ytterligare en bro över gränsen. Vi kallar det för brobyggarprojekt, som ska bana vägen in i framtiden. Läs mer om brobyggarprojekt.